Jsme stejní blázni, kteří si dřinu umí užít, zní z Kasper Swix teamu

Trutnov - Jan Hruška, Petr Javůrek, Eva Stoklasová a Přemysl Macl jsou čtyři závodníci z oranžovo-černé rodiny Kasper Swix teamu, které jsme si vybrali před nadcházející zimní sezonou a položili jsme jim v této souvislosti několik otázek.

Jak a kde jste chystali/chystáte na lyžařskou sezonu? Jak si myslíte, že jste připraveni?

Honza: Připravovat jsem se začal již koncem jara, lyže kombinuji ještě s běháním. Samozřejmě nechyběly kolečkové lyže a posilovna. Nejvíce toho odtrénuji po Krkonoších. Byli jsme v létě na vysokohorském soustředění na Tauplitzalm. Momentálně už lyžujeme na Černé hoře. Nejspíš vyrazím ještě na nějaké lyžařské soustředění. Takže myslím, že jsem se připravil, jak jen bylo v mých silách, dobře.
Petr: Vedle běžeckého lyžování se věnuji cyklistice, jezdím závody na silnici i biku, takže moje příprava probíhala převážně na kole. Tradičně jsme vyrazili v červenci do Francie mrknout na Tour de France a vyjet si pár alpských průsmyků. Od října jsem do přípravy zařadil běh a kolečkové lyže. Od listopadu již najíždím kilometry na sněhu na Černé hoře. Myslím, že jsem na sezonu připraven minimálně stejně dobře jako loni.
Eva: Na lyžařskou sezonu se teprve připravuji, a protože v Trutnově není sníh, jezdím trénovat na Černou horu. Zatím s velkým nadšením. S koncem lyžařské sezony nadšení opadá. :-)
Přéma: Část přípravy jsem se připravoval v Orlických horách nedaleko města Králíky, kde jsem absolvoval delší běhy a výjezdy na kolečkových bruslích. S částí týmu jsem také na jaře zavítal do rakouského městečka Sankt Martin Am Tennengebirge, kde jsem si užil krátké soustředění v podobě horského běhání. Během léta až do podzimu jsem se připravoval v Trutnově a Orlických horách.

Co očekáváte od letošní zimy? S jakým cílem půjdete do závodů? Jaký závod pro vás bude ten nej?

Honza: Hlavně moc nerýt nosem ve stopě. :-) Vždy před každým závodem chci, pokud možno, mít lepší čas nebo umístění než předchozí sezonu. Ne vždy to ale vyjde. Tradičně bude největší výzvou Krkonošská 70 a také bych chtěl pěkně zajet Jizerskou 50.
Petr: Očekávám krásnou, na sníh bohatou zimu, abychom tréninkové úsilí mohli přenést i do závodů. Cílem je zopakovat, případně ještě vylepšit loňské výsledky v seriálu Stopa pro život a Ski tour. Nej závod? Z týmového hlediska, neopakovatelné atmosféry a jedinečnosti Krkonošská 70, z osobního hlediska bych rád obhájil titul veteránského mistra republiky v běhu na lyžích.
Eva: Od letošní zimy očekávám hlavně ten sníh. :-) Cíl mám, co závod, to bedna. A když ne, tak si to hlavně užít! Každý závod, který odjedu, je ten nej.
Přéma: Něco natrénováno mám, nechám se překvapit. Těším se na závodní víkendy s týmem, hlavně na seriál závodů Stopa pro život.

Co pro vás znamená být součástí Kasper Swix teamu?

Honza: Je fajn být ve skupině lidí, co se věnují jakémukoliv sportu. Ať už závodně, nebo jen tak pro sebe. Hodně si cením společných výjezdů na závody i jiné akce, vždy si užijeme docela dost zábavy. Tím, že je tým složen z větší části z lidí v okolí Trutnova, je vždy s kým trénovat nebo zajít na „limonádu“.
Petr: Na „stará kolena“ pocta, čest a radost smět sportovat a závodit v partě skvělých lidí i sportovců, se kterými si na společných akcích užíváme spoustu zábavy.
Eva: Je příjemné být v kolektivu lidí, kteří jsou stejní blázni a umí si tu dřinu užít. Mít zázemí na závodech, servis lyží a k tomu osobní přístup Standy je fajn.
Přéma: Jsem rád, že mohu být součástí týmu. Je tu super parta lidí. Hlavně dostávám cenné zkušenosti. Toto léto jsem se mohl jako trenér zúčastnit letního kempu, který pořádal Kuba Opočenský. Byla to pro mě nová zkušenost. Práce s dětmi je zajímavá, uvnitř mě se také pořád nachází kus dítěte. :D

Na jakou událost, závod, postavu letošní olympijské sezony jste nejvíce zvědaví?

Honza: Pochopitelně jsem zvědavý na všechny běžecké závody, naše reprezentanty a jak se s olympiádou popere Johannes Høsflot Klæbo. Těším se i na biatlon a hokej. Také vlastně na sjezdové lyžování a snowboard. Jen tedy nevím, jak to stihnu sledovat, budu muset jet noční šichty.
Petr: Těším se samozřejmě na zimní olympiádu, budu držet palce všem našim závodníkům, aby byli v top formě a přivezli co nejvíc medailí. Cinknout by to mohlo v biatlonu, tam by byl krásný scénář medaile ve štafetě s uzdravenou Gabčou Koukalovou a navrátivší Veronikou Zvařičovou, to by možná i slzička ukápla. A pak věřím ve zlatou Evu Samkovou na prkně.
Eva: Jsem zvědavá, jak se bude dařit biatlonistům. Držíme palce celá rodina.
Přéma: Budu sledovat naše běžce a biatlonisty.

Michal Bogáň
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965

logo stopa pro zivot